Nyári burgonya főzelék curryvel, kerti fűszeres mustárral

posted in: Blog, Recept | 0

1kg burgonya

Hozzávalók

1 db vöröshagyma közepes fej

2 EK olaj

2 Tk curry

1db nagy babér levél

1 Tk só

a

Habaráshoz

1 ek Kerti fűszeres mustár/ Marmaladys

1 eEk kukoricakeményítő

3 Ek görög joghurt

1 dl víz

Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk, tetszés szerint daraboljuk és annyi vízben, ami ellepi, főni tesszük. Beledobjuk a babérlevelet, a curryt és a sót.

Közben elkészítjük a habarást. A joghurtot és a mustárt hozzáadjuk a vízben feloldott keményítőhöz. Ha a burgonya készre főtt behabarjuk. 1-2 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, pihentetjük, megkóstoljuk, ha szükséges még utána sózzuk.